Blog

Hva har du lyst til å finne på?

Ta en titt på vår aktivitets- og utstyrsguide

Ibis Cycles

-

Tips & info

Basert i Santa Cruz, California, har Ibis Cycles laget sykler siden 1981. Gründeren, Scot Nicol, har tette bånd til opprinnelsen av mountain bike sporten og Ibis lagde karbonsykkel allerede på 80-talet.

Scot ønsket ikke kalle sykkelmerket sitt etter seg selv og valgte heller «Ibis» grunnet fuglens grasiøse og flotte fly bevegelser.

Ibis har ikke hatt som ambisjon å dominere segmentet. I den store sammenhengen er det en relativt liten aktør med 40-50 ansatte og de fem eierne jobber fortsatt fulltid i bedriften. Ibis fokuserer på kvalitet i stedet for kvantitet og tilbyr relativt få modeller. Disse modellene utvikles over flere år og oppdaterte modeller kommer som nye generasjoner. Med relativt få modeller hevder seg Ibis allikevel i toppen av mountain bike sporten.

Kjernen av hver fulldempet Ibis er «DW-linken». «DW» står for «Dave Weagle”, en legendarisk demper-guru som designet og har patente for DW-link demperoppheng. Baktriangelen beveger seg rundt to korte parallelle linker hvor bevegelsesmønsteret i demperopphenget er konstruert for å gi en effektiv og «gyngefri» tråkk-plattform ved klatring samtidig som det gir godt feste og støtdemping ved utforkjøring. Resultatet er et allsidig bakdemper-oppheng som kan brukes fra XC til enduro.

 

Lurt å huske på!

Ibis Exie

Hjulstørrelse: 29”
Ramme: Karbon
Bakdemper: 100mm
Gaffel: 120mm
Styrevinkel: 67.2°
Setevinkel: 73.8–75.9°
Reach: 439mm (M) / 478mm (L)
Hvem passer denne til: XC konkurranse og “downcountry” stisykling

Ibis Exie er Ibis nyeste analoge sykkel. Den er designet til å være en fullblods XC racer med kapasitet til World Cup konkurranse. Med en lett, under 2000g ramme, 120mm gaffel, slakk 67.2 graders styrevinkel og effektiv DW-link så tilbyr denne sykkelen en slående kombinasjon av klatre- og nedoveregenskaper. I tillegg er denne modellen Ibis første “hjemmelagde” sykkel produsert i Ibis Santa Cruz fabrikk. En av veldig få karbon stisykler som faktisk kan skryte på seg å være laget i USA.

 

Ibis Ripley

Hjulstørrelse: 29”
Ramme: Karbon
Bakdemper: 120mm
Gaffel: 130mm
Styrevinkel: 66.5° 
Setevinkel: 76°
Reach: 450mm (M) / 475mm (L)
Hvem passer denne til: “Universal stisykkel” med XC egenskaper.

Ibis Ripley er Ibis “kan-håndtere-alt” kortbeinte stisykkel. Den holder vekten til et minimum hvilket gjør den kvikk og lekfull og den klatrer like raskt som den kjører utfor! Med mer dempervandring og slakkere styrevinkel så er den mer allsidig enn den racing fokuserte Exien. Dette vil gjøre Ripley til det bedre valget til de fleste stisyklister. Perfekt for den som vil bryne seg på tekniske stier men også samtidig verdsetter tråkkeffektivitet.

 

Ibis Ripley AF

Hjulstørrelse: 29”
Ramme: Aluminium
Bakdemper: 120mm
Gaffel: 130mm
Styrevinkel: 65.5° 
Setevinkel: 76°
Reach: 450mm (M) / 475mm (L)
Hvem passer denne til: Stisyklister som ser etter en “kortbeint” sykkel som passer fint til tekniske stier.

Ibis Ripley AF (AF står for ”aluminium ramme) vant nylig Pinkbike’s utmerkelse for ”Value Bike of the Year”, og det er det god grunn til. Den er like allsidig som karbon Ripley men til et mer overkommelig pris med ramme av aluminium. Styrevinkelen er også en grad slakkere enn karbon utgaven hvilket gjør Ripley AF mer nedover vennlig. Kombinere disse egenskapene med en alu ramme og du har oppskriften til en kortbein sykkel som fint håndterer tekniske stier som ville skremt bort de fleste andre 120mm syklene.

 

Ibis Ripmo

Hjulstørrelse: 29”
Ramme: Karbon
Bakdemper: 147mm
Gaffel: 160mm
Styrevinkel: 64.9° 
Setevinkel: 76-77°
Reach: 460mm (M) / 475mm (L)
Hvem passer denne til: Enduro konkurranse og downhill KOM jegere som trenger tråkke opp til toppen

Ibis Ripmo er valget av sykkel til Ibis Enduro World Series Team. Ripmo kombinerer 29” hjul med en slakk styrevinkel og 160mm gaffel for å lage en seriøs enduro rigg. Geometrien er lenger og slakkere for mer stabilitet ved teknisk krevende terreng sammen med progressive dempere som absorbere store dropp. Ripmo er også kompatibel med bade coil og luftdemper. Hele pakken maksimerer syklistens tillit ved høy hastighet. Siden Ripmo bruker DW-link demperoppheng er det også en komfortable og effektiv sykkel å tråkke tilbake til toppen med.

 

Ibis Ripmo AF

Hjulstørrelse: 29”
Ramme: Aluminium
Bakdemper: 147mm
Gaffel: 160mm
Styrevinkel: 64.9° 
Setevinkel: 76-77°
Reach: 458mm (M) / 475mm (L)
Hvem passer denne til : Enduro konkurranse og downhill KOM søkere som ønsker en solid men budget-vennlig ramme

Ibis Ripmo AF (AF, igjen, star for aluminium ramme) tar utfor og klatreegenskapene og identisk geometri til karbon Ripmo men til en rimeligere aluminiums ramme.

 

Ibis Mojo

Hjulstørrelse: 27.5”
Ramme: Karbon
Bakdemper: 130mm
Gaffel: 140mm
Styrevinkel: 65.4° 
Setevinkel: 76.6°
Reach: 460mm (M) / 485mm (L)
Hvem passer denne til: Stisyklister som ser etter en lekfull sykkel med maks smidighet og sprettenhet.

Ibis Mojo debuterte allerede 1992 og var allerede fra start en umiddelbar suksess. Den har vært forskjellige inkarnasjoner over årene, fra en hardtail til en stisykkel med medium dempervandring (Mojo 3) til en endurosykkel med lenger dempervandring (Mojo HD4 og HD5). Dagens Mojo er den eneste Ibis sykkel med 27.5” hjulsett. Med 130mm demper og mindre hjul er dette en kvikk og spretten modell. Det er det ideelle valget for den som er mer interessert i lek og moro enn konkurranse.

 

Ibis Hakka MX

Hjulstørrelse: 700c / 650b
Ramme: Carbon
Hvem passer denne til: Gravel syklister, CX og eventyrere

Ibis Hakka MX er etterkommeren av Ibis legendariske Hakkalügi cyclocross. I den nye formen har den blitt optimalisert til å bedre passe kravene til gravel segmentet. Den kan fortsatt håndtere en CX konkurranse men geometrien er mer avslappet som gjør den mer komfortabel og stabil i grovt terreng og singletrack. Til tross for off-road egenskapene er den fortsatt let tog effektiv nok til enkelt brukes som en landeveisykkel. Rammen kan håndtere 700c x 40mm eller 650b x 2.1” dekk.

 

Ibis Oso

Hjulstørrelse: 29” Large og Xlarge, 29/27.5” medium
Ramme: Karbon
Bakdemper: 155mm
Gaffel: 170mm
Styrevinkel: 64° 
Setevinkel: 77-79°
Reach: 460mm (M) / 500mm (L) / 540mm (XL)
Hvem passer denne til : Fullblods elsykkel. «Downhill both ways». Fra pendling til enduro.

Ibis Oso er Ibis første elsykkel. En helt ny kategori trenger en helt ny sykkel. Designet fra scratch for å gi en behagelig, rask og leken elsykkel. Motiveringen for valget av Bosch Performance Line CX med 85Nm og 750wh batteri er at de gir en naturlig accelerasjon, mange certifiserte service center i tillegg til karbon-neutral håndtering.